11 jaar cel Heezenaar

Robert Jan B. uit Heeze heeft elf jaar celstraf gekregen voor doodslag op zijn Wit-Russische vrouw Katrina Khaniak. Volgens de rechtbank heeft de 42-jarige man in 2007 zijn vrouw om het leven gebrachten haar lichaam in een kliko gestopt. Er was 12 jaar geëist. B. gaat in hoger beroep.

De kliko stond bijna een jaar op de speelkamer van hun kind in de villa in Baarle-Nassau. De zaak kreeg de naam grenslijk of grensmoord omdat de Belgisch-Nederlandse grens precies door de villa van het echtpaar loopt.

De relatie tussen de verdachte en het slachtoffer was al langere tijd bekoeld. De vrouw had een relatie met een andere man, van wie ze tegen haar man zei dat hij haar neef was. B. zou zijn vrouw daarmee op 13 april 2007 hebben geconfronteerd. Na deze avond is niets meer van de vrouw vernomen.