vv Maarheeze Wint Eenvoudig van SVH’39

vv Maarheeze

Door een plichtmatige overwinning op hekkensluiter SVH’39 uit Herkenbosch heeft vv Maarheeze wederom belangrijke punten gepakt om de strijd tegen degradatie te ontlopen. Na een ruststand van 2-0 werd uiteindelijk op het eigen sportpark De Romrijten eenvoudig met 4-0 gewonnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam vv Maarheeze direct het initiatief in de wedstrijd, wat uiteindelijk in de 11e minuut werd beloond. Een slimme steekpass van Robert vd Broek, bereikte Rick van der Linden die alleen op de doelman van SVH af kon gaan. Deze wist hij eenvoudig te omspelen en hiermee de 1-0 op het scorebord te zetten.

Vervolgens waren er nog prima mogelijkheden voor oa Nissandro Estanista en Robin van Vuurden maar beiden misten de scherpte om te scoren. Vlak voor rust bereikte een lange vrije trap van aanvoerder Rob van Wetten het hoofd van Jordy van Zon, die met een slimme kopbal spits Nisandro Estanista vrij voor de keeper zette. Nisandro bedacht zich geen moment en schoot de bal direct achter de doelman van SVH: 2-0.

Na de rust werd het voetbal er voor het publiek niet mooier op en het was aan Maarheeze zelf te wijten dat de score niet snel verder opgevoerd werd. Pas in de 67e minuut kon aanvoerder Rob van Wetten de 3-0 aantekenen nadat Rick van der Linden in de 16-meter van SVH gevloerd werd en de scheidsrechter aan Maarheeze een penalty toekende.

Verder waren er in de tweede helft weinig hoogtepunten te melden. SVH’39 wist amper op de helft van Maarheeze te komen en Maarheeze had te weinig rust in haar spel om deze tegenstander volledig uit te spelen. Slechts in de allerlaatste minuut van de wedstrijd werd de score nog naar 4-0 uitgebouwd toen wederom Nisandro Estanista door de verdediging van SVH gleed en alleen op de keeper kon afgaan. Op het laatste moment speelde hij de bal over aan de meegelopen Eray Yigitdol die makkelijk de 4-0 op zijn naam mocht schrijven.

Vv Maarheeze boekte hiermee een noodzakelijke, maar tevens een belangrijke overwinning waardoor het geklommen is naar de 6e positie op de ranglijst. Volgende week gaat vv Maarheeze op bezoek bij Haelen, die samen met sv Budel en sc Leeuwen gaat strijden voor het kampioenschap.