sv Budel blijft winnen in 3e periode!

sv Budel

sv Budel heeft ook de vierde wedstrijd in de strijd om de 3e periodetitel gewonnen. RKVB uit Baexem werd op het eigen sportpark in een spannende wedstrijd met 2-1 verslagen. sv Budel liet de subtopper onbedoeld terugkomen in de wedstrijd, want na 20 minuten stond sv Budel al terecht met 2-0 voor door doelpunten van Tim Bombeeck en Roy Claassen. sv Budel verzuimde om de score uit te breiden en vlak na rust kwam RKVB terug tot 2-1, waardoor de wedstrijd toch nog spannend werd. Uiteindelijk hield sv Budel stand en werd er opnieuw een belangrijke wedstrijd gewonnen.

Ten opzichte van de wedstrijd bij FC Cranendonck was het basiselftal op verschillende geplaatsen gewijzigd. Bas van Dooren kreeg zijn 4e gele kaart en was een wedstrijd geschorst, terwijl Thomas Beerten geblesseerd moest toekijken. Rik Bogers, Tim Bombeeck en Michiel van der Steen begonnen in de basis, waardoor ook Leon van Exel naar de reservebank verdween.

Opnieuw begon sv Budel overtuigend aan de wedstrijd en liet het team van Patrick Methorst er geen gras over groeien. Een kleine domper op dit strijdplan was het vroegtijdig uitvallen van buitenspeler Jasper Beerten. Na 17 minuten wist Tim Bombeeck op knappe wijze de 1-0 te maken. Rik Bogers wist de bal perfect te kaatsen voor het linkerbeen van Bombeeck en die krulde de bal knap in de lange hoek achter de sterk keepende Erik van Bilsen.

Enkele minuten later werd de score al verdubbeld. Een bal bleef liggen na een corner en Tim Bombeeck legde de bal terug op Roy Claassen en de centrale verdediger wist overtuigend binnen te schieten: 2-0. sv Budel had voor rust kansen zat gehad om de wedstrijd te beslissen. RKVB kwam slechts een keer in de buurt van doelman Don Driessen, maar deze inzet werd door Leon van Exel van de lijn gehaald.

Terwijl een deel van de supporters in de kantine nog besprak dat er geen vuiltje aan de lucht was op deze zonnige lentedag, was buiten de aansluitingstreffer al gemaakt. Een schoonheidsfoutje in de achterhoede bracht RKVB terug in de wedstrijd. Het gaf het team voldoende hoop om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar Don Driessen voorkwam dit meerdere malen.

Aan de andere kant hield Erik van Bilsen de wedstrijd eveneens spannend met enkele goede reddingen. Toch kwam sv Budel richting het einde van de wedstrijd steeds minder in de problemen en na 94 minuten floot scheidsrechter de Brouwer voor het laatst en mocht sv Budel opnieuw drie belangrijke punten bijschrijven.

De vierde overwinning op rij zorgt ervoor dat sv Budel hard op weg is naar de 3e periodetitel. Na vier wedstrijden is er al een voorsprong van vier punten op de eerste achtervolger. Ook in de strijd om het kampioenschap was er goed nieuws te melden. Koploper Leeuwen speelde opnieuw gelijk, waardoor Haelen de nieuwe koploper is en sv Budel op de tweede plaats staat. Volgende week speelt sv Budel de uitwedstrijd bij middenmoter VV GKC. De wedstrijd begint opnieuw om 14.30 uur.