Heeze Wint Belangrijke 6-Puntenwedstrijd van RKVVO

logo_rksvheeze

Beide teams hebben de punten hard nodig om uit de gevarenzone te komen. Dus werd er van twee kanten aanvallend gespeeld. Maar pas vanaf de 19e minuut vielen er in 10 minuten tijd vier doelpunten.

Een voorzet van rechts van de thuisclub werd door iedereen gemist. Vanaf links kwam de bal weer voor en nu kon Tom Derkx de doorgekopte bal in het doel schieten: 1-0. Al drie minuten daarna kon Sam Heinemans een verkeerde terugspeelbal oppikken en de Heezer doelman verslaan: 1-1.

Heeze wilde dit zo snel mogelijk herstellen. Binnen vijf minuten lukte dat. Bij een Heezer aanval door het midden, wist Jorg van Galen de bal goed vrij te kappen en met een goed schot de Oerlese doelman te verslaan: 2-1. En twee minuten daarna tekende Tom Derkx met een afstandsschot van ruim buiten de zestien zijn tweede en het derde doelpunt voor Heeze aan: 3-1.

De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld. Een duidelijk beter spelend RKVVO ging voor meer. De thuisclub gaf het heft uit handen. In de 62e minuut leidde dat tot de aansluitingstreffer. Bij een snelle uitval van de bezoekers gingen twee spelers op het doel af, Bart Sanders rondde af: 3-2.

Toen werd het nog spannend. De bezoekers hanteerde de lange bal naar voren, maar de Heezer verdediging stond pal. Zij zochten eveneens met lange ballen de snelle Heezer spits Jorg van Galen. Misschien had hij nog een of twee keer moeten scoren, maar gelukkig bleef de stand gehandhaafd.