Maarheeze Verslaat Koploper Haelen

vv Maarheeze

In de uitwedstrijd, op bezoek bij koploper rksv Haelen, heeft vv Maarheeze een verdiende overwinning behaald. Met degelijk voetbal werd een vroege 1-0 achterstand nog voor rust omgebogen in een uiteindelijke 1-2 overwinning.

Haelen liet vanaf de start van de wedstrijd zien dat het “kampioensaspiraties” heeft. Maarheeze werd direct op haar eigen helft teruggedrongen en gelijk bij de eerste corner van de wedstrijd opende Haelen in de 4e minuut al de score. Bij de tweede paal wist Haelen-spits Rick van der Linden de bal juist over de lijn te koppen: 1-0.

Na circa 15 minuten ging de storm van Haelen enigszins liggen en wist Maarheeze met snel countervoetbal bij vlagen gevaarlijk te worden voor het doel van Haelen. Zo was Robin van Vuurden na een snelle uitbraak dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot miste nog de nodige precisie. In de 22e minuut werd met een prima pass van aanvoerder Rob van Wetten Jordy van Zon bereikt die op zijn beurt Nissandro Estanista in stelling bracht. Deze gaf een prima voorzet op de opgekomen middenvelder Ralf van Beek die bij de 2e paal de bal prachtig wist binnen te tikken: 1-1.

Haelen was zichtbaar geschrokken van deze gelijkmaker en moest het initiatief in de wedstrijd over gaan laten aan Maarheeze. Dit resulteerde nog voor rust, in de 41e minuut tot de 1-2 voorsprong. Wederom was Nissandro Estanista de aangever. Uit een hoge voorzet wist hij de bal door te koppen naar andermaal Ralf van Beek die de bal met een volley gelijk inschoot. Deze volley werd in eerste instantie nog geblokkeerd maar de terugkomende bal werd nogmaals door Ralf op de slof genomen waarmee hij de doelman van Haelen, op een prachtige wijze, kansloos liet: 1-2.

Na de rust probeerde Haelen de gelijkmaker te forceren maar was het door haar eigen, onrustige spel niet bij machte om het de verdediging van Maarheeze, onder leiding van aanvoerder Rob van Wetten, echt lastig te maken. De gevaarlijke spitsen van Haelen moesten in vele duels het onderspit delven tegen de Maarheeze verdedigers Jordy van Zon, Jordy Valkenburg en Chris Nijhof. Maarheeze speelde met degelijk voetbal en geconcentreerd de wedstrijd naar het einde en had met mogelijkheden voor wederom Robin van Vuurden en de sterk spelende Nissandro Estanista uiteindelijk nog de beste kansen om tot score te komen.

De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand en met deze overwinning heeft vv Maarheeze zich nagenoeg vrijgespeeld van degradatie. Met nog 4 duels te gaan (thuis tegen Linne, uit tegen Budel, uit tegen GKC en thuis tegen Baexem) doet vv Maarheeze nog volop mee in de strijd om de 3e periode en heeft Maarheeze een goede dienst bewezen aan sv Budel dat nu de koppositie over heeft kunnen nemen van Haelen.