Maarheeze Flink Onderuit In Panningen

vv Maarheeze

PANNINGEN – Op bezoek bij sv Panningen heeft vv Maarheeze een flinke nederlaag opgelopen. In een kansloze wedstrijd werd Maarheeze getrakteerd op een 5-0 nederlaag en verspeelt het haar koppositie in de 4e klasse E aan RKSVO.

Al in de 3e minuut van de wedstrijd keek Maarheeze tegen een 1-0 achterstand aan toen Panningen spits Amahaouch door de Maarheezer verdediging brak en keeper Ronnie Maas het nakijken gaf 1-0. Maarheeze had in de beginfase zichtbaar moeite met de felheid en scherpte van Panningen en moest in de 12e minuut toezien hoe balverlies in de defensie leidde tot de 2-0 achterstand die gescoord werd door Robin van Osch. Behoudens een afstandschot van Bram Linders en een kopbal van Nissandro Estanista kon Maarheeze geen vuist maken tegen Panningen. Toen in de 21e minuut de Maarheezer defensie de bal wederom niet goed kon ruimen kwam Panningen op een 3-0 voorsprong door Auke Houben. Maarheeze wist zich met deze situatie geen raad en kon het spel niet naar zich toetrekken. Voor rust viel er dan ook geen enkele goede kans te noteren en moest Maarheeze verder zonder verdediger Bram Linders die met een hamstring blessure vervangen moest worden door Robert vd Broek.

Ook na de rust was de verdediging van Maarheeze kwetsbaar. Robin van Osch maakte hier in de 51e minuut dankbaar gebruik van en scoorde relatief eenvoudig de 4-0. Met deze stand was de wedstrijd al vroeg gespeeld. Maarheeze kon bij vlagen haar goede spel van de voorbije wedstrijden in de tweede helft nog wel tonen, maar Panningen was de gevaarlijkste ploeg en scoorde in de 80e minuut de 5-0 via invaller Remco Litjens. Nonchalance en pech in de afwerking bij Panningen zorgden er voor dat de stand niet nog hoger in het nadeel van Maarheeze uitviel. Na 90 minuten werd Maarheeze uit haar “lijden” verlost toen scheidsrechter Bloemen het eindsignaal gaf; eindstand 5-0. Een wedstrijd om snel te vergeten en vooruit te kijken naar volgende week zondag.

Door deze fikse nederlaag moet Maarheeze de koppositie, op doelsaldo, afstaan aan RKSVO uit Ospel. RKSVO is notabene volgende week zondag de volgende tegenstander van Maarheeze. Deze wedstrijd zal dus de topper in de 4e klasse E zijn waarbij de winnaar een grote kans maakt om de eerste periodetitel, die over 8 wedstrijden gaat, in de wacht te slepen.
Alle support zal zondag op De Romrijten dan ook nodig zijn om ons vaandelteam weer terug op het “overwinnings-spoor” te krijgen. Het goede spel in de eerste 5 wedstrijden moet hiervoor een goede basis blijven.