Nieuw Prinsenpaar in Blaosdonk: Prins Peer dun Vuufde en Prinses Gerrie

image
LEENDE – Op zaterdag 7 januari 2017 hield carnavalsvereniging De Lindse Blaos haar jaarlijkse Prinsenbal. Om 22.11 uur werd er afscheid genomen van Prins Jan-Willem dun Urste en Prinses Robyn, die konden terugkijken op een fantastisch en onvergetelijk jubileumseizoen. Vervolgens was een goed gevuld Blaospaleis De Meent rond de klok van 23.11 uur getuige van een spectaculaire opkomst van de nieuwe Prins Carnaval van Blaosdonk. Na een lugubere act met een aantal zombies in de hoofdrol, werd uiteindelijk het grote geheim van Blaosdonk aan iedereen onthuld: de 56e Prins van Blaosdonk is Prins Peer dun Vuufde en Prinses Gerrie. Zij zwaaien in het komende seizoen de scepter over Blaosdonk onder het motto: “Meej dees daog gaan alle remmen los, want we vieren carnaval onder De Lindse Blaos!”.
Prins Peer dun Vuufde en Prinses Gerrie gaan door het leven als Peer(ke) Bax (55 jaar) en Gerrie Bax-Verduijn (53 jaar). Beiden zijn geboren en getogen in Leende: Peer aan de Kuulkant (waar ze nu nog steeds wonen) en Gerrie in Oostrik. Sinds 1989 zijn ze getrouwd, waarna het gezin is uitgebreid met 2 zonen: Frank (22) en Willem (20). In het dagelijks leven is Prins Peer dun Vuufde al 36 jaar greenkeeper bij golfbaan Haviksoord in Leende. Gerrie is al vele jaren de assistente van tandarts Loeffen in Leende.
Voor carnavalsvereniging De Lindse Blaos zijn Prins Peer dun Vuufde en Prinses Gerrie geen onbekenden. Prins Peer dun Vuufde maakt al jaren deel uit van de commissie “Opbouw Tonpraoten” en heeft vanaf 1987 diverse jaren aan de Tonpraotersavonden meegedaan, onder andere met B.Z.R. (Band Zonder Remmen), Arie Safari en Boeren Met Worst. Daarnaast heeft Prins Peer dun Vuufde met buurtschap Kuulkant actief gebouwd en deelgenomen aan de optocht, later gevolgd door de beide zoons Frank (C.V. Goed Gek) en Willem (C.V. Nie te Houwe). Het vieren van carnaval is Prins Peer dun Vuufde met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hebben 15 jaar deel uitgemaakt van de Raad van Elf, later gevolgd door dochter Toos en haar man Jan. En andere zus Nel heeft diverse jaren deel uitgemaakt van de dansmarietjes.
Naast het vieren van carnaval hebben Prins Peer dun Vuufde en Prinses Gerrie nog tijd voor andere hobby’s: Voetbal voor Prins Peer dun Vuufde en tennissen en lezen voor Prinses Gerrie. Prins Peer dun Vuufde heeft lang zelf gevoetbald, bij DOSL en buurtschap Strijp. Nadat zonen Frank en Willem zijn gaan voetballen is hij jeugdleider geworden. Toen Frank en Willem naar de senioren van DOSL zijn overgestapt, is Prins Peer dun Vuufde ook overgestapt. Tegenwoordig is hij leider van het 2e elftal van DOSL.
Prinses Gerrie stond niet in het veld, maar heeft een aantal jaren deel uitgemaakt van de activiteitencommissie, onder andere in het jaar dat DOSL het jeugdcarnaval heeft georganiseerd (2004-2005).
In de weken voorafgaand aan het Prinsenbal heeft Vorst Jan Bekkers telkens door het geven van een tip geprobeerd om de fanatieke puzzelaars te helpen bij het ontmantelen van het grote geheim van Blaosdonk. Dit jaar werden de volgende tips gegeven:
In zijn soort zeker niet uniek! Omdat een peer een fruitsoort is en dit de 5e Prins Peer van Blaosdonk is.
Echte clubmensen! Prins Peer dun Vuufde werkt als greenkeeper op golfbaan Haviksoord, waar tijdens het golven gebruik gemaakt wordt van een club. Bovendien heeft het Prinsenpaar jaren bij golfbaan Haviksoord gewoond.
Prinses in de winter, Koningin in het voorjaar! Hierbij wordt gerefereerd naar het nummer: “Het is altijd lente in de ogen van een tandartsassistente”. Dit is van toepassing op Prinses Gerrie, die tandartsassistente is. Dat liedje wordt gezongen door Peter de Koning.
Hij stond al vroeg op het podium! Omdat Prins Peer dun Vuufde al jaren lid is van de commissie opbouw stond hij dit jaar in de week voor het prinsenbal al op het podium om het decor te schilderen.
De receptie van het nieuwe Prinsenpaar is op zondag 15 januari 2017 van 14.00 uur tot 17.00 uur in Blaospaleis De Meent.

Prinsenpaar 2017: Prins Peer d’n Vuufde en Prinses Gerrie