Maarheeze Wint Ruim Bij RKESV

vv Maarheeze

In de laatste wedstrijd voor Carnaval heeft vv Maarheeze geen “steek” laten vallen. Uit in Ell werd een terechte 1-4 overwinning tegen RKESV binnen gesleept.

Op het hobbelige “winterveld “ van RKESV moesten zowel Ell als Maarheeze in de eerste 20 minuten erg aan elkaar wennen. De strijd speelde zich daarbij vooral af op het middenveld. Pas in de 23e minuut ontstond een eerste kans en die was gelijk raak voor Maarheeze. Middenvelder Davy Peeters ontfutselde zijn tegenstander de bal en stuurde met een steekpass op maat Nissandro Estanista op het doel van RKESV af. Oog in oog met de keeper van Ell was Nissandro koelbloedig en scoorde de 0-1. Hierna werd Maarheeze de spelbepalende ploeg en dit resulteerde in de 30e minuut in de 0-2. Nadat Brett Vanderweyden via een uitbraak een corner wist te forceren, scoorde wederom Nissandro Estanista. Hoog boven iedereen uit springend liet hij met een fraaie kopbal de keeper van RKESV voor de tweede maal kansloos. Nog voor rust had Nissandro Estanista de kans op een zuivere hattrick maar een inzet van hem ging rakelings naast het doel.

Na de rust werd RKESV door de scheidsrechter terug in de wedstrijd geholpen. Spits Jelle Heber van Ell liet zich in de 47e minuut theatraal vallen in de 16-meter van Maarheeze en waar iedereen (inclusief de supporters van RKESV) dacht dat hij voor deze carnavaleske actie geel zou krijgen, werd hij “beloond” met een penalty. De strafschop werd in eerste instantie nog gekeerd door Maarheeze doelman Raoul Verhees maar in de rebound wist RKESV alsnog nog te scoren: 1-2.

Bij deze stand probeerde RKESV met man en macht de gelijkmaker te forceren. Met fysiek hard spel en “gehaast” voetbal probeerden ze de weg naar het doel van Maarheeze te vinden. Echter door hard te werken en geconcentreerd te blijven voetballen wist Maarheeze deze storm te keren en in de 75e minuut werd de wedstrijd naar de hand gezet. Met een loepzuivere, strakke voorzet wist uitblinker Davy Peeters over ca 30 meter aanvaller Remy Verhoeven te bereiken die bij de tweede paal de 1-3 wist binnen te koppen.

Toen amper 3 minuten later Jordy van Zon, bij een hernieuwde aanval van Maarheeze, in de 16-meter van Ell onderuit ging, kon de scheidsrechter niets anders doen dan zijn fout van het begin van de tweede helft enigszins te herstellen en Maarheeze ook een penalty toe te kennen. Laatste man Robert van de Broek schoot de penalty onberispelijk binnen en bepaalde de eindstand op 1-4.

Met deze overwinning heeft vv Maarheeze net als al zijn directe concurrenten ook 3 punten toegevoegd aan het totaal. Hierdoor blijft de stand bovenin de 4e klasse E onverdeeld spannend. Maarheeze gaat carnaval vieren met een 3e plaats op de ranglijst met slechts 2 punten achterstand op koploper Brevendia. Op zondag 5 maart staat de volgende wedstrijd tegen RKSVN uit Neer gepland. Op sportpark De Romrijten ontvangen we dan het team van trainer Thijs Moonen die volgend seizoen hoofdtrainer Leon Wassenberg bij Maarheeze opvolgt.