Heeze Tankt Vertrouwen Met winst bij RPC

logo_rksvheeze

De thuisploeg kwam voortvarend uit de startblokken. Al in de tweede minuut werd een Heezer overtreding bestraft met een vrije trap (en een gele kaart). Deze werd goed voorgetrokken en bij de tweede paal door Joris van der Steen binnengetikt.

Na dit goede begin werd de wedstrijd een beetje rommelig. Aanvallen over en weer met ook kleinere kansen. Maar die werden tot de rust niet benut. De bezoekers kregen wel een licht veldoverwicht en dat gaf hoop voor de tweede helft.

Na de thee kwam Heeze net zo voortvarend uit de startblokken als eerder RPC dat deed. Al in de 46e minuut, eigenlijk vanaf de aftrap, was er een aanval van Heeze, die door Steven van Dijk doeltreffend werd afgerond. Verder was het vooral Heeze dat de overhand kreeg. Na een kwartier werd dit ook in de stand tot uitdrukking gebracht. Een strakke vrije trap van Tom Derkx van ruim buiten de zestien werd door Ad Snoeijen even strak verlengd tot in de verre hoek: 1-2.

Weer een klein kwartier later maakte de bezoekers aan alle onzekerheid een eind. Een inworp van rechts werd doorgekopt en belandde voor de voeten van Tom Derkx. Deze bedacht zich niet en mikte met een geplaatst schot de bal inde verre hoek voor dec 1-3. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. RPC probeerde het nog wel een paar keer, maar de Heezer verdediging hield stand. Bij de bezoekers probeerde Ivo nog op de scorelijst te komen, maar dat werd hem niet gegund, hoewel hij het wel verdiende.

Drie nuttige punten konden mee naar Heeze genomen worden. Nu was de druk op het dubbelprogramma tijdens het Paasweekend minder groot. Nog twee of drie punten en Heeze is veilig.