Badmintonteam Budel biedt goede tegenstand

Logo BC Budel

Zondag 24 september was de eerste confrontatie van het eerste team in de competitie. De tegenstander was de badmintonclub Shot uit Dongen. Om 13.00u gingen de wedstrijden van start en zoals gewoonlijk werd er gestart met de dubbelwedstrijden.

Helaas moest Budel in beide partijen de meerdere erkennen in Dongen. De dames van Budel 1, Diane Kerkhofs  en Annemie Janssen hadden het zwaar. Er werd verloren met 21-8 en 21-15. Bij de heren (Roel Damen en Eddy Duprée) lagen er toch kansen; kansen die in de returnwedstrijd benut zullen moeten worden om het verlies (21-19 en 21-15) wat geleden werd om te kunnen keren.

Nu waren de enkelspelen aan de beurt. Perry Brom wist knap als eerste heer na een eerste verloren set de partij om te buigen in winst. Ook bij de tweede herenenkel van Roel Damen ging de eerste set verloren, maar ook die werd knap omgebogen in winst. Voor de dames werd echter duidelijk dat Dongen over prima dames beschikte. Overigens een team wat vorig jaar degradeerde uit een hogere klasse (de 4e divisie). Met 21-15 en 21-16 had Annemie geen verweer. Ook Diane kon met twee keer 21-13 geen winst pakken.

Om toch met een tevreden gevoel te vertrekken uit Dongen moesten er dus twee mix partijen gewonnen worden. 4-4 zou een mooie uitslag zijn tegen een 4e divisie degradant. Helaas na kranig verweer en zeker niet de mindere te zijn en een mooie partij werd de eerste mix verloren door Annemie en Eddy. De tweede mix werd nog even spannend, omdat Diane en Perry toch nog de tweede set uit handen gaven. Maar er werd orde op zaken gesteld in de derde set en was winst een feit. Overall een 3-5 verlies. Niet waarop gehoopt was, maar het geeft zeker ruimte om dit jaar goed mee te kunnen draaien.