Heeze-Leende stopt met de inzameling van kerstbomen

De gemeente Heeze-Leende stopt met het inzamelen van de kerstbomen na de kerst.  Steeds meer mensen zetten een kunstboom in huis waardoor het aantal kerstbomen wat op de inzameldag wordt ingeleverd, elk jaar afneemt. Ook werden veel bomen achtergelaten op een andere dag of plaats dan de bedoeling was. Al met al leidde het tot relatief hoge kosten. De gemeente heeft er daarom toe besloten het inzamelpunt op te heffen. Kijk op de RTV Horizon website voor tips om uw kerstboom zelf af te voeren.
Kerstbomen dienen zelf afgevoerd te worden. Enkele tips:

  • Knip/zaag de boom klein en voer de stukken af via de Gft-container. Let op: maak hem echt goed klein. De inzamelaar neemt geen losse bomen mee.
  • Heeft uw boom een flinke wortelkluit? Dan kunt u proberen om de boom voor de volgende kerst over te houden. Dan is het een kwestie van een plaatsje in de tuin zoeken. Bij de overgang van binnen naar buiten mag het temperatuurverschil niet te groot zijn. Als het buiten erg koud is, kunt u de boom beter eerst een aantal dagen in schuur of garage zetten. De vorst moet uit de grond zijn.
  • U kunt uw kerstboom ook naar de milieustraat brengen. Hieraan zijn wel kosten verbonden