Waalre pas na rust voorbij Terlo

RKVV Waalre

Ondanks de uiteindelijk duidelijke overwinning kende Waalre vooral voor rust de nodige problemen. In deze fase konden de Terlo spelers het klassenverschil nog nivelleren door hard te knokken. Naast deze hardwerkende tegenstander kende Waalre in het harde, hobbelige veld ook nog een moeilijkheid. Hierdoor ontbrak de nauwkeurigheid in het spel en kon Terlo het voor de rust nog bijhouden. Na rust werd alles anders en liep Waalre weg naar een ruime overwinning 1-5.

Het duurde tot de 20e minuut voordat Waalre voor de eerst keer echt gevaarlijk werd. Joey Gang stond echter bij de voorzet van Kees Uijthoven in buitenspelpositie waardoor een doelpunt niet doorging. Enkele minuten later, in de 25e minuut,  aan de andere kant ook een vlaggende assistent scheidsrechter. Deze werd echter genegeerd door de scheidsrechter waardoor Koen Daris Terlo verrassend op voorsprong kon zetten 1-0. Waalre was even geschokt maar kon in de 30e minuut de score weer gelijk trekken door een volley van John van Dijk 1-1. De rest van de eerste helft bleef Waalre een groot overwicht op bouwen zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Ruststand 1-1.

Na rust wisselde Waalre Stan van Dijck voor Joost Sengers die meteen meer schwung in de Waalre voorhoede bracht. Met zijn eerste actie passeerde hij drie tegenstanders en stuitte uiteindelijk op doelman Verstegen. In de 52e minuut was het wel Joost Sengers die Waalre voor de eerste keer voorbij Terlo schoot, 1-2. Hiermee was de eerste deuk in de weerstand van Terlo geslagen.

De thuisploeg ging definitief onderuit in de 62e minuut toen Johan van den Reek na een hoekschop van dichtbij raak schoot 1-3. Waalre speelde nu een gewonnen wedstrijd en creëerde daarbij vele kansen. Joost Sengers, in de 70e min, na een keurige voorzet van de eveneens ingevallen Sean Govers en Bart Cox met een vernietigend schot in de 86e minuut vonden hierbij nog het net. Hierdoor behaalde Waalre uiteindelijk een royale zege waarbij de prestatie van de eerste helft zeker voor verbetering vatbaar is. Aanstaande zondag speelt Waalre tegen DEES de eerste van drie achtereenvolgende thuiswedstrijden.