Kerkdiensten in Heeze-Leende en Cranendonck voorlopig via televisie

bidden katholieke kerk

Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken vinden er tot en met 13 april (Tweede Paasdag) geen openbare kerkdiensten plaats. Daarom hebben de pastores van de geloofsgemeenschappen in Heeze-Leende en Cranendonck samen met RTV Horizon de handen ineen geslagen. Dit betekent dat vanaf zondag 22 maart via het televisiekanaal van RTV Horizon een dienst voor de kijkers en luisteraars komt. Hiermee geven zij gehoor aan de behoeften van vele gelovige dorpsgenoten om persoonlijk aangesproken te worden door vertrouwde gezichten.

De dienst wordt wekelijks vanuit een andere kerk in de gemeenten Heeze-Leende en Cranendonck uitgezonden. Deelnemende pastores aan deze dienst zijn dominee Mirjam van Nie (Heeze), pastoor Ton Sip (Cranendonck), pater Mervin (Heeze) en pater Wim van Meijl (Leende). De voorgangers bidden tijdens deze dienst samen, lezen voor uit de Bijbel, houden een verkondiging en schenken aandacht aan de opgegeven intenties uit de geloofsgemeenschappen.

De dienst van zondag 22 maart wordt vooraf, zonder kerkgangers, opgenomen in de parochiekerk St.-Petrus’ Banden in Leende. Voor de uit te zenden viering op zondag 29 maart zijn de pastores te gast in de Onze Lieve Vrouwe Visitatiekerk van Budel en de viering van Palmzondag 5 april vindt plaats in de Protestantse Kerk in Heeze.

De dienst wordt iedere zondag om 11.00 uur uitgezonden op het televisiekanaal van RTV Horizon en is ook terug te kijken op de websites van de lokale parochies en via www.rtvhorizon.nl. Op de zondagmiddagen wordt deze dienst herhaald op het televisiekanaal van RTV Horizon.