Schilderijen van niet-bestaande vogels

Vanaf 21 april is er in Galerie Des Beaux Arts in Heeze de expositie ‘Great Exotic Bird Show’. Zwartsnavelmonken, Chinese Rotsjari’s en Indische Roodpuntmerapi’s: exotische vogels die alleen bestaan inde fantasie van O.C. Hooymeijer. Hooymeijer, zelf gepassioneerd vogelaar, verzon en schilderde de afgelopen twee jaar honderden nieuwe vogelsoorten die vanaf 21 april The Great Exotic Bird Show bevolken.
Een explosie van kleurrijke schilderijen en tekeningen van niet-bestaande vogels in alle soorten en maten. Sommige summier met enkele pennenstreken weergegeven, andere expressionistisch in olieverf verbeeld. In combinatie met rijkversierde vogelkooien, juryrapporten, beschilderde wandtegels en prijzentafels vormen zij een avontuur van beeld, geluid en geur. Een totaalbeleving die u niet snel zult vergeten.
Kunstenaarsdiner
Graag nodigen wij u ook uit om deel te nemen aan het kunstenaarsdiner op 21 april. Tijdens dit diner zal O.C. Hooymeijer vertellen over zijn jarenlange veldwerk en onderzoek wat voorafging aan het uiteindelijke resultaat: de beschrijving èn gedetailleerde illustraties van zo’n kleine vijftig gevederde vrienden. Meld u zich tijdig aan i.v.m. met een beperkt aantal plaatsen. Kosten zijn €55,- p/p | Aanvang 17.30 uur.

Aanmelden: info@beauxarts.nl, 040-2262810, 06-41044501

NIEUW: “De kleine Gids voor niet-bestaande vogels van Europa”

Kunstenaar en amateurornitholoog O.C. Hooymeijer begeeft zich met het uitgeven van deze ‘Kleine Gids voor de niet-bestaande vogels van Europa’ op een voor hem nieuw terrein. Jarenlang veldwerk en onderzoek gingen vooraf aan het uiteindelijke resultaat: de beschrijving èn gedetailleerde illustraties van zo’n kleine vijftig gevederde vrienden. De auteur heeft een en ander zo getrouw als mogelijk weergegeven, doch er kunnen verschillen met de werkelijkheid optreden.