Dag van de beroerte in St. Anna

Hoe herken ik een beroerte? Kan ik iets doen om het risico op een beroerte te verkleinen? Op de Europese dag van de Beroerte, dinsdag 13 mei, besteedt het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop uitgebreid aandachtaan deze vragen. In het ziekenhuis kunt u een informatiemarkt bezoeken. Daarnaast vinden lezingen plaats door dhr. Boon (neuroloog), dhr. Cancrinus (chirurg) en dhr. Van Kuijk (sportarts). Wij verwelkomen u graag op 13 mei.
Programma
Van 11.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom in de centrale hal van het St. Anna Ziekenhuis (Bogardeind 2, Geldrop). Op de uitgebreide informatiemarkt geven medewerkers van het St. Anna Ziekenhuis en partnerorganisaties u graag informatie en advies. Ook kunt u ervaren hoe patiënten na een beroerte leren omgaan met beperkingen bij spreken, lopen, e.d. Bovendien staat er die dag voor het ziekenhuis een ‘Mega Brein’. Dit biedt u als bezoeker letterlijk de kans een wandeling door het ‘brein’ te maken. Een unieke ervaring!

In de middag (vanaf circa 14.00 uur) zijn er lezingen. Dhr. Boon vertelt die middag meer over een beroerte, het herkennen ervan en behandelmethoden. Dhr. Cancrinus vertelt meer over halsslagaderchirurgie en dhr. Van Kuijk over leefstijl en preventie.
Het volledige programma staat op www.st-anna.nl/dagvandeberoerte.

De toegang tot deze dag is gratis. De informatiemarkt en het Mega Brein zijn vrij toegankelijk. Voor de lezingen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via www.st-anna.nl/aanmelden-activiteiten of bij de afdeling patiëntenvoorlichting via telefoon: 040-286 4874.