Afgelopen woensdag startte Hamont met werkzaamheden aan sporthal De Koekoek. De werkzaamheden omvatten de aanleg van beachsportterreinen. Vermoedelijk zullen deze sport- en speelklaar zijn midden/eind mei. De komende weken zal er in ieder geval hard gewerkt worden om alles tijdig klaar te krijgen. De beachsportterreinen worden aangelegd om het sportaanbod in Hamont-Achel te vergroten. In een tijd waar buiten sporten aangewezen is, komen deze beachsportterreinen goed van pas. Alle verenigingen en scholen kunnen van deze terreinen gebruik maken. Informatie over hoe ze deze kunnen reserveren volgt later. De gekozen locatie past in de toekomstige herinrichting van de speeltuin De Koekoek. Na de afbraak van de speeltuin bij de oude sporthal zal voor de buren een participatietraject opgezet worden voor de herinrichting van de nieuwe speeltuin.