Bad-bevallling voortaan mogelijk in SJG Weert

In het Vrouw Moeder Kind-centrum van het SJG Weert kan sinds vorige week gebruikgemaakt worden van een bevalbad. Warm water kan een bevalling vlotter laten verlopen en zorgt voor een meer natuurlijke overgang voor de baby vanuit de baarmoeder. Het bevalbad is een speciaal opblaasbaar bad waar een wegwerphoes overheen getrokken wordt. Het warme water werkt ontspannend voor de moeder waardoor weeën beter opgevangen kunnen worden en de ontsluiting sneller kan verlopen. Bewegen is gemakkelijker en indien nodig kan de hartslag van de baby gemonitord worden. Het bad kan gebruikt worden om alleen de weeën op te vangen, of om de baby ook in bad geboren te laten worden. Het bad kan op iedere verloskamer kosteloos geplaatst worden. De wegwerphoes moet betaald worden.