Peter is met zijn 15 jaar (29/2) maar met 54 jaar ervaring in de gevechtskunst, de jongste 6de Dan ter wereld. 45 jaar geleden ook al de jongste zwarte gordel Judo in Hamont. Hij begon zijn carrière bij Vorstenbosch in Weert, waar hij uitgroeide tot trainer bij uiteindelijk verschillende clubs. Een A-trainers statuut staat inmiddels ook op zijn CV. Zijn kennis van Judo en Jiujitsu spreekt boekdelen. Ook het Karate is geen onbekende voor Peter. Hij deed vroeger ook nog competitie, in de gewichtsklasse -78kg. Ook hier liet hij zich als een gedreven sporter opmerken. HIj is misschien niet de grootste van gestalte, maar die Peter kennen, weten dat zijn grootste troef hij zelf is, bescheiden in alles wat hij doet, met een grootte passie die hij ook op de tatame laat stralen. Peter traint inmiddels alweer een 10tal jaren bij Jiujitsuclub Tai-Sabaki te Hamont waar hij zich zo verdienstelijk heeft opgesteld ten opzichte van het Jiujitsu, zowel Nationaal als Internationaal, dat de Dan-graden commissie hem nu de titel van (6de Dan) Shichi-Dan heeft verleend.