Nieuwe, jonge gezichten op kieslijst Pro6

Logo pro6 Cranendonck

Vier jaar geleden werd Pro6 als nieuwkomer direct met 5 zetels de 1-na-grootste partij in de gemeenteraad. De partij die staat voor een vernieuwend, sociaal en duurzaam Cranendonck maakt zich hard voor een frisse wind in de gemeente. Op 14, 15 en 16 maart kan Cranendonck opnieuw zijn stem laten horen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Pro6 gaat deze verkiezingen in met een top-7 die een gemiddelde leeftijd heeft van 37 jaar.

Nieuwe lijsttrekker
Met Bart Kraaijvanger (35 jaar), geboren en getogen Maarheezenaar en inmiddels woonachtig in Budel, komt de partij met een nieuwe lijsttrekker. Als ééń van de grondleggers van de partij stond hij vier jaar geleden aan de lat van deze progressieve beweging. Bart staat symbool voor de passie, vernieuwing en daadkracht die de partij wil uitstralen. Hij neemt het stokje als nummer 1 over van Wim Aarts en Marie Beenackers, die in 2018 samen een duo-lijsttrekkerschap invulden. Wim (69 jaar en nummer 4 op de lijst) is het collectief geheugen binnen de partij als het gaat om duurzaamheid, natuur en ruimtelijke ordening. Op plek 3 en 5 staan Kenneth Kuppens (24 jaar) en Jaime Arboleda (21 jaar). Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Kenneth – woonachtig in Budel-Schoot – al vier jaar ervaring in de raad; hij werd toen als jongste raadslid beëdigd. Samen met Jaime, die nieuw is op de lijst, gaan zij zich hard maken voor de jongeren in onze dorpen. Jaime studeert sociaal werk en zet zich in voor een veilige en inclusieve gemeente waarin iedereen zich welkom voelt. Anja van de Burgt-Briels (57 jaar), nummer 2 op de lijst van Pro6 en woonachtig in Budel-Dorplein, zorgt voor de nodige ervaring op de lijst. Met jarenlange werkervaring in de zorg en als vrijwilliger bij o.a. de peuterspeelzaal is Anja het gezicht als het gaat om sociaal & zorg, de rol die zij de afgelopen vier jaar ook in de gemeenteraad met passie heeft uitgedragen. Op plek 6 en 7 vinden we twee twintigers Yuri van Buul (24 jaar, Budel) en Sjef van de Burgt (28 jaar, Soerendonk). Deze kandidaten staan klaar voor de toekomst van Cranendonck, met oog voor de volgende generatie!

Het partijprogramma: YesPro6!
De komende jaren gaat Pro6 zich met een positieve en vooruitstrevende blik inzetten voor de 6 dorpskernen in Cranendonck. Met daadkracht en met continue oog voor vernieuwing. Het Pro6-programma is gebundeld rond tien thema’s en te vinden op www.pro6cranendonck.nl. Ze kijken hierbij verder dan de komende vier jaar en baseren zich, bij iedere keuze die ze maken, op hun kernwaarden: Vernieuwend, Sociaal en Duurzaam.

Laat uw stem horen in één van de klankbordgroepen
Bij Pro6 kunt u niet alleen op 16 maart, maar ook daarna blijvend uw stem laten horen. De Pro6 beweging is namelijk een uitnodiging aan iedereen die zich aangesproken voelt door onze uitgangspunten, ongeacht uw partijkleur. Via de website kunt u zich aanmelden voor een of meerdere klankbordgroepen, waar op thema of onderwerp periodiek wordt nagedacht en gesproken. Vrijblijvend, maar wel met inhoud. Aan een klankbordgroep kan iedere geïnteresseerde deelnemen en daarmee zijn inbreng hebben. De opbrengst uit de klankbordgroepen neemt Pro6 direct mee naar de besluitvorming in de gemeenteraad. Samen bereiken we meer!

De volledige lijst van Pro6 is terug te vinden op www.pro6cranendonck.nl. Wilt u meer weten van Pro6 en/of weten waar zij voor gaan en staan, volg hen dan via sociale media (fb.com/pro6cranendonck en instagram.com/pro6cranendonck). Bart Kraaijvanger is als lijsttrekker ook te volgen via instagram.com/bart.kraaijvanger