Boeiend voetbalgevecht bij ODC – sv Budel

BOXTEL – In een strijdvaardig voetbalgevecht, waar voor beide ploegen handhaving in de 3e Klasse op het spel stond, trok ODC na strafschoppen aan het langste eind.

Beide nummers 12 van de 3e Klasse C en D, waren in de eerste ronde vrij, en konden zich volop richten op deze wedstrijd. ODC wacht komende zondag een finaleduel met sv DOSL op neutraal terrein. sv Budel degradeert na 5 seizoenen uit de 3e Klasse.

De wedstrijd was vanaf begin af aan het aanzien waard, want na 2 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Budel liet het er niet bij zitten en kwam na 19 minuten op gelijke hoogte via Thijs van Geldorp. De gelijke stand bleef lang staan, tot dat Budel na 80 minuten een strafschop kreeg, die verzilverd werd door aanvoerder Rik Bogers. In de daarop hectische slotfase kwam ODC met 10 man te staan, maar vlak voor tijd ook op gelijke hoogte. Nadat er in de verlenging niet meer gescoord werd, bracht de strafschoppenreeks de uitkomst.