Rood Wit’67 promoveert naar de 4e Klasse

BUDEL-SCHOOT/DORPLEIN – Het eerste elftal van Rood-Wit’67 heeft zondagmiddag promotie naar de 4e klasse bewerkstelligt. Nadat vorige week al een minimale voorsprong werd genomen in de thuiswedstrijd tegen FC Roerdalen, werd die voorsprong in Melick succesvol verdedigd en zelfs uitgebreid!

Voor Rood Wit’67 was het sinds 2011 dat men voor het laatst uit kwam in de vierde klasse. Met de degradatie van sv Budel afgelopen donderdag en de uitschakeling van Maarheeze, komen alle clubs uit de gemeente Cranendonck volgend seizoen uit op hetzelfde niveau.

In een zinderende wedstrijd waar FC Roerdalen moest komen en Rood Wit’67 vooral moest verdedigen bleven doelpunten lang uit. Het vertrouwen in een goed resultaat zakte weg bij de thuisploeg en Rood Wit kreeg zowaar mogelijkheden om het karwei af te maken. Dit gebeurde uiteindelijk vlak voor tijd; Een voorzet van Jelle v.d. Kruijs naar de vrijstaande Jordi v. Leeuwen, die verlengde naar de kopsterke Geert Compen. Deze zorgde voor de bevrijdende treffer en de feestvreugde!