DOSL haalt het net niet tegen ODC

LEENDE – Het eerste elftal van DOSL is er niet in geslaagd promotie af te dwingen naar de 3e Klasse. De Leendenaren gaven tegen ODC een 2 – 0 voorsprong weg en tot overmaat van ramp spatte de promotiedroom vlak voor de strafschoppenreeks uiteen.

Waar DOSL afgelopen donderdag nog een ruime overwinning boekte op VCB en eerder Spoordonkse Boys uitschakelde, won ODC diezelfde avond in een zenuwslopende wedstrijd na strafschoppen van sv Budel. De finale werd gespeeld op het terrein van Rood Wit Veldhoven.

Waar de eerste helft niet veel om het lijf had, ging DOSL toch rusten met een voorsprong dankzij een treffer van Rick van Hooff. Na rust ging de verdediging van ODC pijnlijk in de fout, waardoor Mathijs Oomen kon profiteren, 2 – 0. In de daarop volgende fase kwamen de Boxtelnaren pas op stoom en dat zorgde voor problemen in de Leendse defensie, het stond snel genoeg weer 2 – 2. Omdat beide ploegen in het slot geen risico meer durfden nemen, volgden er verlengingen. Ondanks wat hachelijke momenten op arbitrair gebied, leek een strafschoppenreeks in het verschiet. Dit was echter buiten de laatste hoekschop gerekend, waarbij een verwoestend schot voor extase zorgde bij ODC en de teleurstelling bij DOSL.