Foorkramers die op de kermissen in Hamont-Achel voor het nodige vertier en plezier zorgen, betalen vanaf 1 september 2022 geen standgeld en elektriciteitskosten meer. Zo hoopt men de kermissen opnieuw meer leven in te blazen. De afschaffing geldt voorlopig enkel tot eind 2022 waarna een evaluatie volgt. Voor een standplaats op de kermissen in Hamont betalen foorkramers momenteel tussen de 25 en 180 euro per kermis. Voor Achel is dat tussen de 12,50 en 62 euro. De prijs hangt af van het soort attractie en de grootte ervan. Afhankelijk van het type aansluiting betalen ze daarnaast per kermis 25 of 50 euro elektriciteitskosten. Vanaf 1 september 2022 tot het einde van het jaar komen beide retributies te vervallen. Er volgt dan een evaluatie waarna het stadsbestuur bekijkt of men voor kermissen een permanente afschaffing doet van het standgeld en/of de elektriciteitskosten.