Nationale verspillingsvrije week

Remains of half rotten food and another rubbish in waste basket. Putrid fruit. Oranges and apples. Consumerism.

Deze week is het de nationale Verspillingsvrije Week. De week van 12 t/m 18 september staat in het teken van creatief koken, voorbereid boodschappen doen en samen zoveel mogelijk voedselverspilling voorkomen. Gemeente Heeze-Leende heeft als doelstelling voedselverspilling met 50% te verminderen in 2023. Door bewuster om te gaan met eten, kun je al heel veel voedselverspilling voorkomen! Dus: waarom voedsel verspillen als je er zoveel mee kunt? Das toch zund! Ook vind je deze week in verschillende horecaondernemingen binnen de gemeente uitingen van onze campagne. Zo worden we samen Foodwise! Deze week delen we, via de social media elke dag een tip die je kan helpen om minder voedsel te verspillen.