Nieuwe doelen voor stichting Het Kempisch Heideschaap.

De Stichting Het Kempische Heideschaap is in 1967 opgericht om het Kempische heideschaap, dat vrijwel was uitgestorven, terug te fokken. Tweede doel was natuurbeheer op de Strabrechtse heide met de kempische heideschapen. Deze doelstellingen zijn ruimschoots gehaald. De Stichting begon met ca 5 schapen en tot voor kort had de Stichting er bijna 1800. Deze zijn nu verkocht aan herders, die als zelfstandige ondernemers verder gaan. Men gaat zich richten op innovatie in natuurbeheer met Kempische heideschapen. Daartoe heeft Stichting een fonds opgezet waarmee relevante projecten kunnen worden gesubsidieerd. Voor nadere toelichting wordt u uitgenodigd om op 28 maart om 17.30 uur aanwezig te zijn bij het heidecafé in Heeze, De Plaetse 71 A.