Allerlei soorten kunst in galerie De Kliuw

Galerie De Kliuw in Heeze opent gedurende het Pinksterweekend en het weekend daarna haar deuren voor publiek. Er wordt een breed aanbod aan kunst gepresenteerd.
Nieuw is het werk van de Brabantse textielkunstenaarMirjam Pet-Jacobs, die tweemaal de Textiel Biënnale won. Haar werk doet denken aan de schilderkunst van Rothko.

Het werk van Faan Olgers (zie foto) wordt voor de eerste keer gepresenteerd. Zijn fraai bewerkte, handgemaakte houten objecten zijn in feite kasten met tal van laadjes. Ook nieuw is het werk van Joke Rijneveen. Haar schilderijen van strandhuisjes zijn romantisch en vervreemdend tegelijk.
Marinel Vieleers kiest eveneens huisjes als onderwerp, maar dan uitgevoerd in brons en koper. Haar werk gaat over het thuisgevoel, waarbij palen of boomwortels verwijzen naar het zo belangrijke fundament van een mensenleven.

Verder zijn er bronzen te zien van Gerard Engels, Sjer Jacobs en Marc Truijen, keramische beelden van Leon Strous, schilderijen van Marlis Albrecht, glaskunst van Sabine Lintzen en zeer bijzondere sieraden van Jos Jonkergouw, Ilse de Keulenaer en Ria Lins.

De expositie is gedurende twee weekenden te bezichtigen bij Galerie De Kliuw, Kreyl 28 te
Heeze. Open: vrijdag 6 t/m maandag 9 juni en zaterdag 14 en zondag 15 juni 2014 van 10.30
tot 17.30 uur. info: www.dekliuw.nl