Gemeenteraad Heeze-Leende beveelt Teun Heldens aan als nieuwe burgemeester

Op maandagavond 20 november heeft de gemeenteraad Teun Heldens tijdens een extra raadsvergadering voor benoeming voorgedragen. De vertrouwenscommissie is ervan overtuigd, dat met Teun Heldens de gemeente Heeze-Leende een gedreven burgemeester krijgt, die tussen de mensen staat, toekomstgericht is, stuurt op daadkracht en die Heeze-Leende op de kaart zet in de regio. Heldens (VVD) is vanaf zijn 18e politiek actief, waarvan ruim negen jaar als raadslid in Peel en Maas en vier jaar als lid van de Provinciale Staten in Limburg. Sinds september is hij tijdelijk als wethouder aan de slag in Nederweert. Teun Heldens is 30 jaar. Als de minister van Binnenlandse Zaken instemt met de voordracht wordt hij op 1 februari 2024 als burgemeester geïnstalleerd.