Tijdelijke sluiting woningen na vondst hard- en softdrugs

BUDEL – Burgemeester Van Kessel heeft besloten om twee woningen in Budel, aan de Markt en aan De Leeuwebek, tijdelijk te sluiten nadat de politie hier eerder harddrugs, softdrugs en wapens aantrof. Beide woningen zijn op 8 februari 2024 voor vier maanden gesloten. Tot 8 juni 2024 is het verboden om de woningen te betreden. Dit geldt ook voor het perceel van de woning aan De Leeuwebek. Met deze sluiting wil de gemeente een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locaties. Dit gebeurt op basis van Artikel 13b van de Opiumwet, de zgn. Wet Damocles. Drugs gaan vaak samen met overlast en criminaliteit. Neem daarom bij drugsoverlast of drugsgerelateerde criminaliteit contact op met de politie via 0900 – 8844 of anoniem via 0800-7000.