Thema-avond ‘Insecten: irritant maar interessant’

GELDROP – Zolang mensen bestaan, hebben ze te maken met onnoembare angsten en onverklaarbare verschijnselen. Dikwijls spelen dieren daarbij een rol. Over fabeldieren, monsters, demonen en ondergewaardeerde echte dieren, met name insecten, houdt bioloog Rini Kerstens een presentatie. De lezing gaat in op ‘echte’ dieren die veel mensen als akelig beschouwen. Dieren die het aan aaibaarheid ontbreekt en waar veel mensen weinig mee op hebben. Een verhaal van spinnen en kevers, van wespen en oorwormen, van pissebedden en luizen, van padden en kikkers, van cicaden en muggen. Met als slotsom: akelige beesten bestaan niet. De presentatie vindt plaats op 6 maart bij IVN Geldrop in De Paardestal. Aanvang 20 uur, toegang gratis, vrijwillige bijdrage welkom.