Camera’s toch niet van de baan

CRANENDONCK – De raadsadviescommissie vindt dat er nader onderzoek moet komen naar de mogelijkheid voor cameratoezicht op Station Maarheeze. Het onderzoek dat het College heeft laten uitvoeren en waaropeen afwijzing volgde, roept te veel vragen op. Volgens André Oud van Cranendonck Actief zijn een aantal cijfers in het rapport niet juist.
Volgens het rapport zouden 22 fietsen zijn gestolen terwijl er bij de politie al aangifte is gedaan van 37 rijwielen. En dat zijn dan de gevallen waarvan melding is gemaakt. Het werkelijke aantal is mogelijk wel 5 keer zoveel.
Harry Vorst van Stichting Station Maarheeze is van mening dat er iets moet gebeuren om mensen weer een veilig gevoel te geven, het aantal fietsdiefstallen en vernielingen terug te dringen.

Er was nog twijfel of de genoemde kosten in het rapport wel kloppen. het zou niet zo duur hoeven zijn om toch op een verantwoorde manier toezicht te houden. Burgemeester Vermue zegde toe in overleg te gaan met de Stichting Station Maarheeze om tot een creatieve oplossing te komen.

Op 14 april zal dit onderwerp weer ter sprake komen.