RKSV Heeze – Laar; 5 – 0

logo_rksvheezeHet was voor beide teams belangrijk vandaag. Geen van twee hadden nog een overwinning behaald, dus moest het in een directe confrontatie tussen de twee laatsten in de competitie gebeuren.

De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken en kregen ook de eerste kansen. In de 19e minuut kwam Heeze op de verdiende voorsprong. Uit een aanval over links werd de bal voor het doel getrokken en na een scrimage was het Mark Claassen die met zijn hoofd het laatste zetje gaf voor de 1-0. Het kan de thuisploeg verweten worden dat ze het overwicht niet verder uit konden bouwen en de rust met deze magere voorsprong werd bereikt.

Na een goed begin van de tweede helft, liet Heeze het initiatief over aan Laar. Zij bleken echter niet bij machte om de stand voor hen dragelijker te maken. En toen kwam het kwartier van Jorg van Galen. Hij had deze competitie nog niet gescoord en bracht daar duidelijk verandering in. Uit een vrije trap van Erik Schaeken kopte hij de bal met een lange boog over iedereen heen in het doel: 2-0.

Twee minuten later was er een aanval van Heeze door het midden. Steven van Dijk stuurde Jorg diep, hij kwam alleen voor de doelman en met een schuiver werd de 3-0 binnengetikt. In de 84e minuut werd Erik Schaeken in het strafschopgebied onderuit gehaald en Jorg verzilverde de toegekende strafschop in de 4-0 voorsprong. En nog voor het einde van de wedstrijd scoorde jorg zijn vierde na een pass van Erik Schaeken.