Frans van den Einden koninklijk onderscheiden

MAARHEEZE – Frans van den Einden is zondag benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk bij gemengde zangvereniging De Kempengalm ende Sint Gertrudiskerk in Maarheeze.

Meer dan 50 jaar is van den Einden actief bij Gemengde Zangvereniging De Kempengalm als tenoren bij het kerkkoor van de Sint Gertrudiskerk in Maarheeze. Hij zingt, organiseerde optredens en is bestuurlijk actief.

Van den Einden zingt al meer dan 60 jaar in het kerkkoor van de Sint Gertrudiskerk. Hij organiseerde optredens en Ceciliafeesten en is actief binnen het kerkbestuur. Daar zorgt hij onder meer voor bouwwerkzaamheden en onderhoudt hij technische installaties. In 2007 ontving Frans de kerkelijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.

Sinds de oprichting in 1965 is hij lid van De Kempengalm. Hij was 20 jaar bestuurslid en zamelt oud ijzer in voor de vereniging. De 80-jarige Van den Einden kreeg zijn onderscheiding in de Smeltkroes tijdens het gouden jubileumfeest van De Kempengalm.