Bruisende activiteiten tijdens Winters Weert

WEERT – Na Sinterklaas barsten de winteractiviteiten los en wordt de historische binnenstad van Weert een slinger van licht met sfeervol verlichte straten en pleinen. De prachtig gedecoreerde etalages van de vele mode- en lifestylezaken nodigen uit tot eindeloos shoppen. Winters Weert staat in deze periode synoniem voor sfeervol shoppen, winterplezier vol ijspret en genieten van divers entertainment.

Divers programma

De binnenstad en de singels worden vanaf 7 december voorzien van kerstbomen. Er zijn zes sfeerpodia geplaatst voor live entertainment en er is een houten chalet gebouwd op de Markt. Zondag 6 december is de overdekte ijsbaan in het prachtige Franciscus Huis geopend met een spectaculaire show. Komend weekend, 10 t/m 13 december, worden bezoekers van de binnenstad tijdens het shoppen verrast door het eerste muzikale Winkelweekend met als thema Musica. Verschillende artiesten vertonen hun kunsten op en langs de podia in het centrum. Later in december volgen nog de thema’s Classica en Nostalgia. Ook heeft Centrummanagement de actie ‘Het Mooiste Cadeau uit Weert’ in petto. Verder is de Paterskerk van vrijdag 11 december t/m zondag 3 januari weer getransformeerd tot winterse lounge met luxe pop-up restaurant. Hier kunt u tevens een bezoek brengen aan de expositie ‘Weert is veranderd, een reis door de tijd’. Kortom, in de decembermaand bruist Weert van de gezellige kerstactiviteiten.

Extra veel shoppen

In december zijn er extra winkelzondagen op 13 , 20 en 27 december. Dat betekent drie weken achter elkaar aan één stuk de mogelijkheid tot gezellig shoppen! Daarnaast kun je tijdens de Midnight Shopping op zaterdag 19 december sfeervol winkelen tot 23.00 uur. En op de zondag na kerst krijgen alle Weertenaren marktrecht tijdens de winterse vrijmarkt. Speciaal voor Winters Weert heeft VVV Weert een arrangement ontwikkeld met Personal Shopper, High Tea of High Wine en een bezoek aan de ijsbaan. Tijdens de Personal Shopping Experience struint u samen de boetiekjes van Weert af en krijgt u uitgebreid stijladvies.

Spreek jouw hartenwens uit!

Ook de Muntpassage doet volop mee met Winters Weert. Spreek in de Muntpassage een hartenwens uit en maak iemand blij met een goed gevulde Munt-boodschappentas. Vul tussen 7 en 20 december het daarvoor bestemde formulier in en wellicht maak jij wel iemand anders heel erg blij. De 50 warmste wensen worden beloond.

Meer info over alle activiteiten is te vinden op www.wintersweert.nl.