Nationale Nachtvlindernacht in Vlindertuin

Vwaard-waalre ivnWAALRE – Elk jaar organiseert de Vlinderstichting de Nationale Nachtvlindernacht.Op tientallen plaatsen in Nederland kan iedereen dan kennismaken met de mooie en wonderlijke wereld van de nachtvlinders. In het kader van de Nationale Nachtvlindernacht gaan we op vrijdag 3 juni vanaf 22.00 uur nachtvlinderen in IVN Vlindertuin Waalre.

In de tuin worden enkele witte lakens met een speciale UV-lamp opgesteld om nachtvlinders en ook andere nachtinsecten te lokken. De zon gaat begin juni onder om 21.55 uur, dus de nachtvlinders komen pas laat. Daarom gaat de Vlindertuin vanaf 22.00 uur open. We gaan bij goed weer zeker door tot na middernacht. Iedereen is van harte welkom, ook voor een uurtje. Het doel van deze nachtvlindernacht is om mensen kennis te laten maken met het gevarieerde insectenleven in de nacht en ook om te monitoren welke nachtvlinders in de omgeving van de Vlindertuin aanwezig zijn.

Naast de vele kleurschakeringen, een grote diversiteit aan vormen en tekening van de vleugels hebben nachtvlinders vaak ook bijzondere namen. Wat te denken van appeltak, huismoeder, dennenpijlstaart, kameeltje en draak? Als het regent, vliegen er heel weinig vlinders en gaat het op vrijdagavond niet door. Indien het in het weekend wel droog is, zal worden uitgeweken naar zaterdagavond 4 juni.

Kijk voor last-minute informatie op de website van IVN Valkenswaard-Waalre: www.ivn.nl/valkenswaard-waalre of op de facebookpagina van de vlindertuin: www.facebook.com/IVNvlindertuinwaalre.

Vlindertuin Waalre ligt in het bos nabij de Blokvenlaan in Waalre-dorp. Tegenover huisnr. 43 ca. 150 meter het bospad volgen. Auto’s s.v.p. parkeren aan de Blokvenlaan; fietsen kunnen bij het hek van de vlindertuin neergezet worden. Meedoen is gratis! Handig om mee te nemen: een zaklamp, een fototoestel, eventueel een veldgids, warme kleding en iets om te drinken en te eten.

berkenhermelijnvlinder (Furcula bicuspis), Nederland, Waalre, De Vlindertuin, op licht, 28m