Maarheeze Pakt Eerste Periodetitel

vv Maarheeze

ASTEN-HEUSDEN – In de 4e klasse E heeft vv Maarheeze na 8 wedstrijden de meeste punten verzameld en mag het zich terecht de winnaar van de eerste periode noemen. Ondanks de eigen 2-1 nederlaag bij ONDO uit Asten-Heusden was ook de directe concurrent van Maarheeze, RKSVO uit Ospel niet bij machte om te winnen, thuis van sv Panningen. RKSVO verloor met 1-3 en hierdoor was Maarheeze onbereikbaar in het tussenklassement.

Onder prachtige weersomstandigheden en onder grote publieke belangstelling begon de wedstrijd op het gloednieuwe kunstgrasveld van ONDO uit Asten-Heusden. Na amper 6 minuten gespeeld te hebben wist Maarheeze de score al te openen. Een inzet van Brett Vanderweyden werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman van Ondo maar Maarheeze-spits Nissandro Estanista wist in de rebound toe te slaan: 0-1.

Een voortvarend begin voor Maarheeze maar gaandeweg de eerste helft wist ONDO met een tactisch gedurfde zet om achterin 1 op 1 te spelen, Maarheeze toch terug te dringen op de eigen helft. In de 39e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker toen de rechterspits van ONDO door wist te breken op rechts en na een lage voorzet spits Rudi Nijssen kon bereiken die de gelijkmaker achter Maarheeze keeper Sjoerd van Gorp wist te plaatsen. Dit was tevens de russtand: 1-1.

In de tweede helft kon Maarheeze het spel evenmin naar zich toetrekken. ONDO liet zien over meer inzet en snelheid van handelen te beschikken en was voortdurend op zoek naar de voorsprong. Maarheeze doelman Sjoerd van Gorp moest met enkele prima reddingen Maarheeze hierop in de wedstrijd te zien te houden. In de 75e minuut wist ONDO uiteindelijk toch de 2-1 te scoren uit een hoekschop. Aanvaller Bart Looijmans wist op snelheid de achterlijn te halen en legde eenvoudig voor op invaller Bart Mennen, die de 2-1 kon binnentikken.

Maarheeze resteerde ca 15 minuten om alsnog de benodigde gelijkmaker te kunnen maken en ging meer risico’s te nemen. Hierop wist ONDO door counters goed op te reageren en was de 3-1 dichterbij dan de 2-2. Het was echter aan Maarheeze doelman Sjoerd van Gorp te danken dat de score niet verder uitliep in ONDO’s voordeel. 2 Minuten voor tijd werd Maarheeze jammer genoeg een zuivere penalty onthouden toen Eray Yigitdol in de 16-meter onreglementair werd vast gehouden. De scheidsrechter besliste echter anders en na 90 minuten moest vv Maarheeze zich gewonnen geven.

ONDO was de terechte winnaar met 2-1, maar Maarheeze zag uiteindelijk dat RKSVO ook voor een programma onder de wereld betekende. Na 90  minuten kwamen we ditmaal tekort, maar we hebben als enige in de 4e klasse alvast een eerste positie binnen weten te halen. De zegereeks van vv Maarheeze moeten we volgende week zondermeer weer weten voort te zetten. Ook de supporters die vandaagwegens het verlies ietwat teleurgesteld waren, zien we uiteraard graag as zondag weer op ons sportpark De Romrijten voor de ontmoeting tegen RKMSV uit Meijl.