Heeze wint met 2 – 1 van EFC

logo_rksvheeze

Vooraf werd gedacht, dat EFC er niet voluit zou ingaan. Vorige week wonnen ze de tweede periodetitel en ze zouden zich sparen voor de nacompetitie.

Vooralsnog was daar niets van te merken en ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Met misschien iets meer kansen voor de bezoekers. Toch kwam Heeze op voorsprong al moesten de supporters daar lang op wachten. Vlak voor rust speelde Dennis van den Eijnden de bal op de opkomende Jordi Doezé. Deze ging op links zijn tegenstander voorbij en gaf een strakke voorzet. Koen van Lierop stond op de goede plaats en schoot de bal tegen de touwen voor de 1-0. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft deden de Eerselnaren er alles aan om gelijk te komen, maar dat lukte niet. Sterker nog, een kwartier voor tijd kwam Heeze op een voorsprong. Een vrije trap van Jeroen van Seggelen kwam hoog in de doelmond. De bal werd afgeslagen en belandde voor de voeten van Dennis van den Eijnden. Deze bedacht zich geen moment en joeg de bal aan de binnenkant tegen het dak van het doel: 2-0.

Hoewel de bezoekers behoorlijk druk zetten hield de verdediging van de thuisclub stand. Tot de allerlaatste minuut. Max van Limpt kon vanaf de zestien de 2-1 binnenschieten, nadat hij zich goed vrijspeelde. Dit bleek voor de statistieken, want de scheidsrechter (die beide teams een strafschop had kunnen geven, maar verder goed leidde) liet niet meer aftrappen en floot af.

Drie belangrijke punten voor Heeze, die zich hiermee zo goed als zeker vrijspeelde van nacompetitie- en/of degradatiezorgen. EFC kan zich opmaken voor de nacompetitie voor promotie.