Tweedejaars pilot scholierenbuslijn

Het college Heeze-Leende heeft besloten om ook in het tweede jaar deel te nemen aan de pilot scholierenbuslijn Scholengemeenschap Were-Di. Sinds 4 november 2013 rijdt er een scholierenbuslijn van Maarheeze via Leendenaar Valkenswaard. Sinds 15 januari rijdt er ook een scholierenbus van Sterksel via station Heeze naar Valkenswaard. Voor het tweede pilotjaar betaalt de gemeente voor deze beide buslijnen een bijdrage van maximaal 7.750,-
Inmiddels heeft er een evaluatie plaatsgevonden over het eerste jaar. Het SRE en Hermes hebben aangegeven dat de proef in het eerste jaar succesvol is geweest. De kosten van de scholierenbuslijn zijn door het enorme succes het eerste jaar binnen het beschikbaar gestelde budget gebleven. De buslijn is vooral door scholieren gebruikt en niet of nauwelijks door overige gebruikers. De geprognosticeerde reizigersaantallen zijn gehaald. Dit is vooral de verdienste van de werkgroep Heeze en Maarheeze. Zij hebben alle scholieren geïnformeerd over de pilot en zij hebben de scholieren verzocht zoveel mogelijk gebruik te maken van de bus.
Het tweede pilotjaar gaat van start na de herfstvakantie 27oktober 2014 en loopt tot april 2015. Voor zowel lijn 195 als lijn 196 geldt een periode van 100 dagen met 2 ochtendritten en 2 middagritten. Waarbij de middagritten in overleg met ouders (binnen kaders) kunnen worden ingevuld. Om deze flexibiliteit te kunnen bieden worden de dienstregelingritten die doorrijden naar de markt in Valkenswaard, geschrapt. De verbinding wordt wel zo ingericht dat in de ochtendritten vanuit Sterksel een aansluitmogelijkheid is met de trein in Heeze. In december 2014 / januari 2015 vindt een eerste bijeenkomst plaats om eventuele acties voor 2015 vast te stellen.