Roy Donders hoofdact op 2e Nè Wies Bal

Erik Neeskens en Hans van Winkel, ook bekend als Flip en De Nees, oftewel: Nè Wies. Vorig jaar liepen ze voor de tweeëntwintigste keer mee met de optocht en die mijlpaal vierden ze met een groots feestin de Bonte Os. Het ‘Nè Wies Bal’ was zo’n succes dat de twee besloten om op zaterdag 7 februari vanaf 20.11 uur gewoon weer een groot festijn te houden. Met niemand minder dan Roy Donders als hoofdact, terwijl Feestdeejay Izzy van de SRV-mannen en de heren als ‘Knalluhhh’ zelf het podium zullen betreden. Vroege bezoekers loten mee op de befaamde Roy Donders Huispakken.

2014 was een speciaal jaar voor het carnavaleske duo Nè Wies. Niet alleen vierden ze hun 22-jarige jubileum, ook wonnen ze vier eerste prijzen bij de grote optocht. Het Nè Wies Bal was bedoeld als iets eenmaligs voor het jubileum, maar daar denken de twee nu anders over. Erik: “Het was vorig jaar schitterend.Als we 33 jaar bestaan kunnen we weer zo’n Bal geven, maar waarom zouden we daar 11 jaar op wachten?”

De opzet van de festiviteit is hetzelfde als vorig jaar, maar dan zonder receptie. Flip: “ Voor mensen die van een mooie avond houden, en nog eens ordinair op stap willen gaan, denken we een programma te hebben dat klinkt als een klok.”