Bijdrage voor onderzoeksopdracht

HEEZE – Ruim een jaar geleden, op 17 februari 2014, heeft de burgemeester namens de gemeente samen met 54 andere gemeentebestuurders zijn handtekening gezet onder het Manifest Joint Regulation.

Ditvanuit het besef dat het bestaande coffeeshopbeleid geen antwoord biedt op de meest urgente opgaven in het cannabisbeleid. De hoop was dat met dit Manifest, de Minister van Veiligheid en Justitie, de Staatssecretaris van VWS en het parlement onze uitgestoken hand aan zouden pakken.
Hoewel meerdere parlementariërs dat wel gedaan hebben, is er tot op de dag van vandaag geen Kamermeerderheid voor enige vorm van regulering.

De gemeenten Heerlen, Utrecht en Eindhoven hebben nu prof. mr. P.H. van Kempen gevraagd om een offerte te maken voor een onderzoek naar internationale mensenrechten en het gereguleerd toelaten van cannabisteelt ten behoeve van recreatief gebruik. De gemeenten Breda, Eindhoven, Heerlen, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht zijn al bereid om in dit onderzoek te investeren. Echter, vanwege het gezamenlijke belang vragen zij alle manifestgemeenten om een bijdrage. Niet alleen om tot het benodigd bedrag te komen, maar vooral om het draagvlak van de reguleringsgedachte (weer) te laten zien. Het college heeft besloten om een financiële bijdrage te verstrekken van € 750,- voor onderzoeksopdracht manifest Joint Regulation.