Eindhoven Raptors Organiseren Jaarlijkse ‘Rookie Camps’

Eindhoven – De Eindhoven Raptors zijn het enige Brabantse American football team. In september houden zij, in aanloop naar het seizoen, hun jaarlijkse ‘Rookie Camps’, waar geïnteresseerden kennis kunnen maken met de sport en kunnen zien of zij geschikt zijn voor het fysieke spelletje.

‘Rookie’ is de Amerikaanse term voor een eerstejaars speler. Doordat je bij American football een vrij specifieke positie krijgt, kan een rookie echter snel enorme stappen maken en van vaste waarde zijn voor het team. Eindhoven, vorig jaar nog een middenmotor in de eerste divisie van de American footballbond AFBN, heeft verschillende startende spelers die ooit via een rookie camp bij de vereniging zijn gekomen.

Colin de Jong, verdedigend captain, is er zo één. Younes Boukhlik, één van de kleinere spelers die start voor de Raptors, óók. Verschillende ‘cornerbacks’, ‘wide receivers’ en verschillende mensen in de ‘offensive line’ komen óók van succesvolle camps af. Ben jij de volgende impact speler die via deze weg binnenstroomt? Of je nu groot en sterk of klein en snel bent: Bij American football is altijd een positie voor je te vinden.

Op 8, 10, 15 en 17 september worden de Rookie Camps gehouden op het sportpark aan de Roostenlaan in Eindhoven. Tijdens de vier trainingen krijg je van specialistische coaches uitleg over de verschillende posities en de spelregels.

Deelname is helemaal gratis, het enige dat je nodig hebt is een paar voetbalschoenen en een bitje, dat voor 2.50 euro op de club te koop is. Vragen, of nog beter: Meedoen? Mail naar info@raptors.nl!

Eindhoven Raptors