Derby Van Veel Belangen Eindigt In Gelijkspel

sv Budel  vv Maarheeze

In de laatste Cranendonckse derby van dit seizoen hebben sv Budel en vv Maarheeze in een spannend duel de punten in Budel gedeeld. Bij Rust was het 0-0 en na 90 minuten stond een 1-1 eindstand op het bord.

Uitgerekend op 1 mei, de oprichtingsdatum van vv Maarheeze, stond dit seizoen de uit-derby tegen sv Budel op de agenda. Een derby waarbij voor beide teams de belangen groot waren. Budel strijd nog altijd om het kampioenschap waar Maarheeze bij winst op sv Budel een serieuze stap maakt om de 3e periode-titel in de wacht te slepen.

In de beginfase van deze wedstrijd was dan ook duidelijk dat de spanning het wedstrijdbeeld beheerste. Geen van beide teams durfde het risico te nemen om vol op de aanval te gaan. Budel probeerde met meer balbezit de wedstrijd naar de hand te zetten maar Maarheeze was met de tegenaanval gevaarlijker. Zo hadden in de eerste helft voor Maarheeze Bram Linders, Rick van der Linden en Nissandro Estanista goede kansen om de score te openen. Vlak voor rust had Stan van Leeuwen voor sv Budel echter de pech dat zijn mooie solo eindigde met een schot op de lat.

Na de rust brak de wedstrijd open. Maarheeze kreeg meer grip op de wedstrijd en begon met effectief en snel voetbal de weg naar het Budel-doel te vinden. Met name Nissandro Estanista wist het de Budel defensie met vlagen erg lastig te maken. In de 68e minuut wist Maarheeze de score te openen. Een vrije trap op het middenveld werd door Ralf van Beek strak en op maat voorgegeven op Jordy van Zon die met een snoeiharde kopbal Budel doelman Don Driessen het nakijken gaf: 0-1.

Bij deze stand zag Budel haar kampioenaspiraties verdampen en was genoodzaakt om meer risico in hun spel te brengen. Met lange ballen en hoge voorzetten probeerde Budel de bal in de Maarheezer “16” te brengen. Maarheeze werd door dit opportunistische spel van Budel weliswaar gedwongen een stap terug te doen maar was daarentegen ook gevaarlijk door enkele snelle counters. Helaas leidden deze counters voor Maarheeze echter niet meer tot doelpunten.

Met nog amper 5 minuten te gaan leek Maarheeze dan toch de volle buit in Budel te gaan pakken, maar door een van de hoge voorzetten wist invaller Philip van Kemenade voor Budel alsnog de gelijkmaker binnen te koppen in de 86e minuut: 1-1. In de slotminuten bracht andermaal een snelle uitbraak van Maarheeze de bal tot bij Ralf van Beek wiens schot uiteindelijk werd gekeerd door Budel doelman Don Driessen. De eindstand werd na ruim 90 minuten door de sterk fluitende scheidsrechter Dhr Franssen, bepaald op 1-1.

Een puntendeling waar Budel uiteindelijk weinig averij mee heeft opgelopen daar concurrent sc Leeuwen met 0-1 heeft verloren van Brevendia. Voor Maarheeze betekent een punt dat men in de wachtrij moet om de 3e periode te winnen. Baexem heeft 1 punt meer, Budel nog twee punten.