Lezing Biodiversiteit IVN Cranendonck

Maarheeze – De belangstelling voor duurzaamheid en de zorg voor de generaties na ons op een menswaardig bestaan, is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Er is sprake van een heel scala aan convergerende problemen.

Een ervan betreft het verlies van de verscheidenheid aan soorten op deze wereld ofwel de biodiversiteit. Tijdens deze lezing wordt dat probleem verkend. Nadat is vastgesteld wat wordt verstaan onder biodiversiteit, wordt nagegaan of er inderdaad sprake is van uitsterven van soorten. Gaat dat sneller dan dat van nature gaat? Wat zijn er de oorzaken van en wat de (maatschappelijke) gevolgen: zowel voor de wereld als geheel als voor Nederland? Hoe staat het met de biodiversiteit in de wereld en hoe in Nederland? Tenslotte zal er aandacht zijn voor (mogelijke) oplossingen. Ad Havermans was meer dan 40 jaar docent, grotendeels in het hoger beroepsonderwijs. Inmiddels gepensioneerd gaat nu zijn vrije tijd vrijwel geheel op aan het werken aan het belang van natuur- en milieu-educatie en duurzame ontwikkeling.

De lezing gaat door op maandag 19 januari, aanvang is om 20 uur in het IVN gebouw aan de Hoge weg 1a, 6026 RW Maarheeze. Bijwonen van de lezing is gratis, ook voor niet IVN-leden. Vooraf aanmelden bij Maria Alders, tel. 0031 495-591973 of email mariaalders@hetnet.nl