HSLnet wil ideaal waarmaken

Harry Roumen, voorzitter van de Raad van Beheer Coöperatie HSLnet deed deze week een oproep aan alle inwoners van Heeze, Leende en Sterksel om hun belofte waar te maken. Hieronder een verkorte weergavevan zijn verhaal dat u op HSLnet.nl kunt lezen.

Harry Roumen: “In 2009 hielden we een enquête onder de inwoners, waarop 70% aangaf dat het aanleggen van een eigen glasvezel in onze totale gemeente een haalbare zaak zou zijn. Op grond van deze fantastische percentages is gestart met de aanleg van ons eigen glasvezelnetwerk. Inmiddels ligt in alle kernen inclusief Leenderstrijp, op Bedrijventerrein De Poortmannen, in Kasteel Heeze, bij Kapellerput/Crematorium, op de Huisvenseweg in Heeze en op het Providentiaterrein in Sterksel HSLnet glasvezel.

Maar wat blijkt: het percentage leden is bij lange na niet wat door u allen is beloofd. Leende en Leenderstrijp blijven daar ver onder met respectievelijk 37% en 31%. Ook in Heeze is slechts 43% lid. Sterksel, waar de helft van de huishoudens lid is van HSLnet, stelt ons gelukkig niet teleur. Natuurlijk weet ik ook dat dit voor een deel veroorzaakt is door het faillissement van onze eerste provider en door de performance van één van de huidige providers. Maar inmiddels zijn veel problemen opgelost. En wees nou eerlijk ook bij de grote landelijke providers gaan er dingen mis.”

Wij geloven nog steeds dat het in Heeze-Leende kan. Dat de coöperatieve geest en solidariteit hier dusdanig groot is, dat wij het met elkaar, voor elkaar krijgen. En wij blijven daarbij op u rekenen: u, uw buurman en buurvrouw, uw bedrijf, uw vereniging en iedereen die u kent. Want hoe meer leden, hoe eerder we ook het totale buitengebied van glasvezel kunnen voorzien. In Heeze-Leende is het middel: glasvezel. Het doel: verbinden en vernieuwen. Kom op Heeze-Leende en schrijf nu in!

Harry Roumen, voorzitter van de Raad van Beheer van Coöperatie HSLnet