Musique Spectaculaire junior groot succes

Van de basisscholen de Stapsteen en OBS Cranendonck verzorgden zo’n 100 leerlingen uit de groepen 5, 6 en 7 samen met het jeugdorkest van de muziekvereniging, voor 470 toeschouwers een optreden, waarinalle theateraspecten aan bod kwamen. Binnen de verhaallijn ‘Carnaval Festi(ge-)val’ – verwijzend naar de Eftelingattractie – werd er toneel gespeeld, gedanst, gezongen, instrumentaal muziek gemaakt en lieten de kinderen een zelfgemaakt filmpje zien.

Het Musique Spectaculaire Junior is een initiatief van De Poort van Brabant, samen met de scholen. “Ons doel is kinderen enthousiast maken voor muziek, zang, dans en toneel. We willen kinderen laten ervaren dat er in een paar weken tijd een mooi programma gemaakt kan worden”, zegt Bernadette Reitsma.
Daimy Guns van 9 vertelt: “Ik had nog nooit op een trompet geblazen, maar het ging volgens mij best goed. Ik denk dat ik wel muziek blijf maken.” Ook de even oude Matthijs Hooghordel kwam enthousiast van het podium. “Het was spannend, maar heel leuk.” vond hij. “Maar het ging beter dan bij de generale repetitie. Misschien hebben we de spanning van het publiek toch wel nodig.”

Het Musique Spectaculaire Junior, zoals dat donderdavond in de Smeltkroes te zien, te horen en te beleven was, biedt voldoende aanstormend talent om het voortbestaan van het tweejaarlijkse Musique Spectaculaire te garanderen.

Foto: Carola Meuwissen