Echtpaar Martens adopteert 'Houen en Trouwen'-tegel

Weer een bijzonder verhaal. Op 23 november j.l. zijn/waren Carina en Niels 30 jaar getrouwd. Een 30- jarig huwelijk wordt ook wel een ‘Parel’ huwelijk genoemd. Bijzonder is met name ook dat Carina enNiels hun eerste afspraak hadden tijdens de optocht van de Brabantsedag in 1977. Het thema van dat jaar was ‘Houen en Trouwen’. Over toeval gesproken! Zij als gezin met hun 4 kinderen (Mariette, Marjolein, Robbert-Jan en Vincent) zijn ruim 10 jaar actieve wagenbouwers geweest bij Vriendenkring De Laarstukken.
Niels is een geboren en getogen Heezenaar. Hij is een zoon van Jan Martens. Vader Jan heeft het lied “Heeze, Parel van Brabant” geschreven. Een fantastisch lied wat we ieder jaar vol trots en uit volle borst meezingen tijdens de prijsuitreiking van de Brabantsedag. Dit lied brengt menig Heezenaar tot ontroering. Niels is tevens auteur van het boek ’60 jaar, Heeze Parel van Brabant’. Ook is hij betrokken als commissaris bij Fanfare St. Nicasius en lid van dansorkest Toricko. Een orkest wat nog ieder jaar tijdens de Brabantsedag week optreedt bij Galerie Des Beaux Arts. Dit orkest bestaat al sinds 1948, en is mede opgericht door zijn vader Jan.
Hoeveel toevalligheden komen er hier bij elkaar: Parelhuwelijk, Houen en Trouwen, zoon van, Heeze Parel van Brabant, Toricko.
De tegel die zij nu adopteren, is van de 20e Brabantsedag. Deze werd gewonnen door Vriendenkring Schenkels met hun onderwerp ‘Het leven en bedrijf van Jan de Wasser’. Een wagenbouwersgroep die vanaf het eerste uur, ieder jaar, fanatiek meedoen met de optocht. De ‘ Schenkelse” hebben vele malen het erepodium beklommen. Maar liefst 11 keer ging de Prijs van Algemeen Winnaar mee naar ‘D’n ouwe Kerkhof’.
Kijk ook eens op de site www.brabantsfaam.nl. Een digitaal archief met enorm veel fotomateriaal van de Brabantsedag.
Wilt u ook een tegel adopteren? Dit is eenmalig een bedrag van €100,-. Neem hiervoor contact op met Berry Knapen tel. 040-2264635. Op de Brabantsedag App, www.heeze24.nl, www.hlsnu.nl en op de site www.vriendenvanheeze is te zien welke stenen er inmiddels geadopteerd zijn.