Veelzijdig programma Brabantsedag 2015

HEEZE – De cultuurhistorische optocht op de laatste zondag van augustus vormt het hoogtepunt van de Brabantsedag in Heeze. Maar er is veel meer te doen. Van 22 tot en met 30 augustus kunnen bezoekersvan cultuurfestival Brabantsedag de hele week genieten van muziek, theater, cabaret, exposities en activiteiten. Dit alles in een gemoedelijke Brabantse sfeer. Afgelopen donderdagavond werd het programma bekend gemaakt tijdens de drukbezochte ‘Aftrap’ in Dorpshuis ’t Perron.

‘Bekend, Beroemd, Bemind …’ is het thema van de 58ste Brabantsedag. Dit vormt niet alleen de rode draad door de cultuurhistorische optocht, ook tijdens het cultuurfestival maakt het publiek regelmatig kennis met bekende, beroemde en beminde Brabanders.

Het terrein rondom het gemeentehuis vormt nog meer dan voorgaande edities het hart van het cultuurfestival. Niet alleen het openings- en slotweekend vindt hier plaats, ook strijkt hier de hele week het Brabantsedag Theater neer met een veelzijdig aanbod van muziek- en theatervoorstellingen.

Het hoogtepunt vormt de cultuurhistorische optocht op zondag 30 augustus. De 16 deelnemende wagenbouwersgroepen met zo’n 2000 acteurs zorgen voor uniek rollend straattheater waarbij ze de historie van Brabant op unieke wijze opnieuw tot leven brengen, met een link naar het heden. Dit jaar vormen bekende, beroemde en beminde Brabanders de inspiratiebron voor de creaties.