Start Goede Doelen Weekcollecte

BUDEL-SOERENDONK – Op vrijdagochtend 22 mei stipt om 9uur, heeft Stichting Goede Doelen Week Budel samen met de zusterorganisatie in Zurrik het startsein gegeven voor de veelomvattende voorbereidingsdagendie vooraf gaan aan de gebundelde inzamelingsweken voor 11 landelijke Goede Doelen; de collecteweken lopen van maandag 1 juni t/m dinsdag 9 juni a.s.

Het startsignaal werd gegeven door Mevrouw Marga Vermue, burgemeester van Cranendonck, door uit handen van voorzitter Femmie Slotboom de 1e inzamelingsbrief met donatielijst officieel in ontvangst te nemen; een inzamelingsbrief waarvan er in de twee kernen Budel en Soerendonk samen, binnenkort zo’n 4500 stuks huis-aan-huis worden bezorgd.
Door de teruglopende belangstelling om nog als vrijwilliger te collecteren, is het bundelen van fondswerving en geldinzameling voor de erkende landelijke Goede Doelen dè overgebleven oplossing.

De voordelen van deze krachtenbundeling zijn de betere bewerking van Budel & Soerendonk als collectevelden, omdat door de inzet van één groot gezamenlijk collectantenleger, donaties worden ingezameld voor 11 fondsen tegelijk. Het voordeel voor de bewoners is dat zij minder vaak gestoord worden door alweer een collecte, precies onder etenstijd!