Deel Heeze in verzet tegen verhuizing AH

HEEZE – Afgelopen zaterdag 4 juli trok de stand van de gemeente op de infomarkt “bruisend Heeze’ veel bezoekers. Taloze inwoners kwamen hun mening delen over 2 plannen: 1; de inrichting van de gemeentehuistuinen 2; de mogelijke situering van de Albert Heijn naast het gemeentehuis.

Vooral het laatste onderwerp leeft onder de bewoners van Heeze. Voor- en tegenstanders meldden zich met ideeën en argumenten. Een handtekeningenactie van de tegenstanders, waaronder veel verontruste ouders van kinderen op de naastgelegen Dirk Heziusschool heeft al meer dan 1200 handtekeningen opgehaald. Ook zij wierven actief vanuit een eigen kraam op de informark tegen de plannen.

Het is vooral de te verwachten supermarktverkeer rond de school dat ouders dwarszit. Daarnaast zijn er ook vragen over voortgang van de evenementen die jaarlijks in de tuin gehouden worden zoals de Brabantsedag en carnaval.

De gemeente meent alle voors en tegens mee te nemen in de verdere voorstellen en wil hoopt op een constructieve dialoog tussen de partijen.